Komunikatë

Shpërndaje:

Kur e kemi ble këtë klub, kishim ide dhe qëllime të mrekullueshme. Ne vazhdojmë të jemi në të njëjtën rrugë, po me të njëjtat ide dhe qëllime. Megjithatë, kemi ngecur në disa gjëra. Të drejtat për shfrytëzimin e stadiumit nuk janë të klubit, ndërkohë që ka shumë zona biznesi si kazino, kafene, restorant, të cilat nuk përdoren nga klubi.

Përderisa nuk mund të gjejmë një dhomë për trajtimin e futbollistëve tanë, një dyqan për tifozët tanë (Fan Shop) dhe një vend për personelin e klubit tonë, është një situatë e dhimbshme për futbollin e Maqedonisë, pasi stadiumi ynë ka shumë hapësira, e që nuk i shërbejnë FC Shkupit në asnjë mënyrë, në të njëjtën kohë nuk janë të dobishëm fare as për sportin. E njëjtë situata është edhe me parkingun përballë stadiumit, ku lojtarët tanë nuk mund ta përdorin pa paguar.

Për këtë situatë kërkojmë mbështetjen e shtetit, drejtorisë së sportit dhe Komunës së Çairit. Këto janë hapësira që duhet të jenë të dedikuara vetëm për qëllime sportive, pasi ndryshe këto hapësira nuk i sjellin dobi as klubit dhe as sportit. Njoftojmë publikun se në të ardhmen e afërt do të nisim proces ligjor lidhur me këtë temë. Kërkojmë nga drejtoria e sportit dhe shteti i Maqedonisë së Veriut që ta shqyrtojnë këtë rast. Theksojmë edhe një herë, se në stadiumin tonë e paguajmë edhe parkimin. Ndërkohë ka mjaft hapësirë në stadiumin tonë, e ku në asnjë prej tyre nuk ka fan shop apo një dhomë mjekësore.

Në vend të kësaj, kemi kompani bastesh ose biznese që nuk kanë lidhje me sportin. Nga gjithë këto biznese mblidhet një shumë e konsiderueshme e qirasë e që nuk kontribuojnë për të investuar as në klub e as në sport.

Кога го купивме овој клуб, имавме одлични идеи и цели. Продолжуваме да бидеме на истиот пат, со исти идеи и цели. Сепак, сме заглавени на неколку работи. Правата за користење на стадионот не му припаѓаат на клубот, додека има многу деловни области како казина, кафулиња, ресторани, кои клубот не ги користи.

Сè додека не можеме да најдеме просторија за лекување на нашите играчи, продавница за нашите навивачи (Фан шоп) и место за нашиот клубски персонал, тоа е болна ситуација за македонскиот фудбал, бидејќи нашиот стадион има многу простори, а тие никако не му служат на FC Shkupi, а во исто време тие воопшто не се корисни за спортот. Истата ситуација е и со паркингот пред стадионот каде нашите играчи не можат да го користат без да платат.

За ваквата состојба бараме поддршка од државата, дирекцијата за спорт и општина Чаир. Тоа се простори кои треба да бидат наменети само за спортски цели, бидејќи во спротивно овие простори немаат корист ниту за клубот ниту за спортот. Ја информираме јавноста дека во блиска иднина ќе започнеме правен процес поврзан со оваа тема. Бараме Дирекцијата за спорт и државата да го разгледаат овој случај. Уште еднаш нагласуваме дека плаќаме и паркинг на нашиот стадион. Во меѓувреме, има многу простор, каде нема фан шоп или медицинска соба.

Наместо тоа, имаме обложувалници или бизниси кои не се поврзани со спортот. Од сите овие бизниси се собира значителна сума на кирија, која не придонесуваат за инвестирање ниту во клубот, ниту во спортот.

Artikuj

Të ngjashme

2021/22

KAMPION TË MAQEDONISË SË VERIUT

1998/99

KAMPION TË MAQEDONISË

1999/00

KAMPION TË MAQEDONISË

2000/01

KAMPION TË MAQEDONISË

1995/96

FITUES I KUPËS SË MAQEDONISË

1999/00

FITUES I KUPËS SË MAQEDONISË

2003/04

FITUES I KUPËS SË MAQEDONISË

SPONZORËT