Соопштение

Споделете:

Кога го купивме овој клуб, имавме одлични идеи и цели. Продолжуваме да бидеме на истиот пат, со исти идеи и цели. Сепак, сме заглавени на неколку работи. Правата за користење на стадионот не му припаѓаат на клубот, додека има многу деловни области како казина, кафулиња, ресторани, кои клубот не ги користи.

Сè додека не можеме да најдеме просторија за лекување на нашите играчи, продавница за нашите навивачи (Фан шоп) и место за нашиот клубски персонал, тоа е болна ситуација за македонскиот фудбал, бидејќи нашиот стадион има многу простори, а тие никако не му служат на FC Shkupi, а во исто време тие воопшто не се корисни за спортот. Истата ситуација е и со паркингот пред стадионот каде нашите играчи не можат да го користат без да платат.

За ваквата состојба бараме поддршка од државата, дирекцијата за спорт и општина Чаир. Тоа се простори кои треба да бидат наменети само за спортски цели, бидејќи во спротивно овие простори немаат корист ниту за клубот ниту за спортот. Ја информираме јавноста дека во блиска иднина ќе започнеме правен процес поврзан со оваа тема. Бараме Дирекцијата за спорт и државата да го разгледаат овој случај. Уште еднаш нагласуваме дека плаќаме и паркинг на нашиот стадион. Во меѓувреме, има многу простор, каде нема фан шоп или медицинска соба.

Наместо тоа, имаме обложувалници или бизниси кои не се поврзани со спортот. Од сите овие бизниси се собира значителна сума на кирија, која не придонесуваат за инвестирање ниту во клубот, ниту во спортот.

Други написи
БИ МОЖЕЛО ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА
2021/22

ШАМПИОН НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

1998/99

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

2000/01

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1995/96

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

2003/04

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

СПОНЗОР