Изјава

Споделете:

Во врска со последната изјава што ја дадовме

Тие кои беа адресирани во соопштението, во некои места, се обидуваат да ја покријат валканата работа што ја вршат продолжувајќи со клевети, тврдејќи дека оваа изјава сме ја дале за да имаме средби со ривалските партии по изборите.

Ние никогаш не сме се занимавале со политика во клубот или во фудбалот и никогаш нема да се вклучиме во такви работи. Оние кои во минатото го користеле овој клуб за политика се познати низ цела Македонија.

Оваа изјава ја дадовме на денот кога заврши првенството. Дури и престанавме и кажавме дека подоцна се ќе објавиме јавно. Причината за ова е да се спречи штета на другите во оваа политичка клима. За жал, како што рековме претходно, ова им одговара само на оние луѓе кои се кријат зад политиката и играат секакви валкани игри, а потоа така зборуваат за нас.

Овие луѓе повеќе им штетат на политичките фигури зад кои се засолнуваат, бидејќи одат кај нив, лажат и зборуваат поинаку, но вистината е сосема поинаква.

Како резултат на тоа, нивните изјави на неколку места за претседателот на нашиот клуб беа дека „Олгун се сретнал со други политички партии и ја дал оваа изјава“, ова не е ништо друго, освен клевета. За овие прашања не сме се сретнале со ниту една партија, ниту ќе се сретнеме. Ние, особено нашиот претседател г-дин Олгун Ајдин, правиме големи напори да го избегнеме присуството на политиката во нашиот клуб и фудбалот. Поради оваа причина, оние кои се обидуваат да ги покријат своите грешки со клеветење, нема да успеат.

Раководството на FC Shkupi

Други написи
БИ МОЖЕЛО ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА
2021/22

ШАМПИОН НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

1998/99

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

2000/01

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1995/96

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

2003/04

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

СПОНЗОР