Срам кон нашиот тим во Ирска

Споделете:

На нашиот тим му се мешаат малите игри на таков непримерен начин. И покрај нашиот буџет, се обидувавме да ги одржуваме нашите играчи удобно со ангажирање чартер авион и плаќајќи илјадници евра за да се осигураме дека нашите играчи ќе можат добро здравје да стигнат до Лигата на Европа, но ирската влада не ја послуша УЕФА, и покрај интервенција на УЕФА, нè слета на 300 километри од Даблин и на нашиот тим му приреди незаслужен третман на ова патување. Исто така, по натпреварот ќе го врати 300 км и ќе го прелета од таму. За жал, ова не му е направено на ниту еден друг тим освен на тимот на Северна Македонија, нашата осаменост повторно се појави додека напредувавме на европскиот пат. Го молам вашето северномакедонско Министерство за надворешни работи барем да се договориме за вечерашното враќање во Даблин. Исто така, би сакале да им порачаме на Ирците дека треба добро да знаат дека имаме многу карактерна екипа. Наградата да се биде тим е да одговориш тимски на злото што ти е направено на ист начин, денес нашиот тим ќе ти покаже каков карактер е, како лавови на теренот, ќе покаже дека нема тим што нема да потклекне на вакви евтини игри, на ваквите евтини игри не треба да им биде место во фудбалот, не треба да останат неказнето, тој го приземји само ФК Шкупи на аеродром, но го спушти ПФЦ Лудогорец во Даблин, дали може да се однесуваш исто со нас ако се појави некој италијански, шпански, германски или англиски тим? Се надеваме дека нашата влада ќе одговори на оваа ситуација, со моја почит кон јавноста.

ФК Шкупи 1927 г
Управување со клубот

Други написи
БИ МОЖЕЛО ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА
2021/22

ШАМПИОН НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

1998/99

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

2000/01

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1995/96

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

2003/04

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

СПОНЗОР