Срамота за судиата

Споделете:

Срам да ви е за победа и првенство освоено на овој начин. Ваквата победа е срамна за победничкиот тим. Ако тимот на Воска испадне со овој изгубен бод, ако ја загубиме титулата поради овие освоени бодови на овој начин, кој ќе ја преземе одговорноста?

Овој судија е срам и тоа е срам за судиите во македонскиот фудбал. Поради таквиот судија нарушен е угледот на државата и фудбалот остануваат под сомнение. Полицијата мора да го истражи овој судија, македонската правда, додека полицијата сега мора да ја преземе контролата врз фудбалот.

Односите на овој судија со кого се сретнал пред натпреварот и зошто е сменет судијата пред мечот треба да ги истражи полицијата. Зошто натпреварот беше продолжен за 10 минути? Зошто беше досуден пенал во последната минута? Тој денеска повторно го направи она што го направи на нашиот натпревар минатата сезона. Треба да се испитаат одлуките на овој судија на натпреварите на Струга. Овие одлуки се срамни и надлежните институции треба да ги истражат. На такво лице не треба да му се дозволи да служи како судија. Ги повикуваме надлежните институции да ги испитаат овие прашања.

Повторуваме дека објавата што ја споделивме денес е само за релевантниот судија и поврзан со одлуките донесени на овој натпревар и нашата реакција е за овој судија. Веруваме и очекуваме дека Фудбалската Федерација на Македонија ќе го направи тоа што е потребно по овој пост.

FC Shkupi

Други написи
БИ МОЖЕЛО ДА ВЕ ИНТЕРЕСИРА
2021/22

ШАМПИОН НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

1998/99

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

2000/01

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1995/96

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

2003/04

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

СПОНЗОР