ИЗЈАВА

Приближно 6 години сум во оваа држава. Мојата цел во доаѓањето во оваа земја беше да постигнам нешто во фудбалот и да допринесам нешто за клубот Шкупи и фудбалот на земјата. За жал, на точката до која стигнавме, постојаните негодувања…

Изјава

Во врска со последната изјава што ја дадовме Тие кои беа адресирани во соопштението, во некои места, се обидуваат да ја покријат валканата работа што ја вршат продолжувајќи со клевети, тврдејќи дека оваа изјава сме ја дале за…

ИЗЈАВА

Покрај сите игри, обиди и идеи за претходно одредување на утакмиците и лигата, нашиот успех на полуфинале во купот и истовремено нашиот успех во шампионатот е благодарение на нашиот успешен тренер. По вчерашниот натпревар, неколкумина ги игнорираа овие работи, при…

ИЗЈАВА

Како FC Shkupi, даваме целосна поддршка на написите за истрагата за наводите за местење натпревари и обложување во Македонската фудбалска лига, опфатени последните неколку години, а кои неодамна беа споделени со јавноста.Секоја работа поврзана со целосните истраги на овој…

Почитувани љубители на Шкупи

На овој пат тргнавме со надеж и цел да додадеме нови успеси во нашата славна историја, да ја почувствуваме поддршката на нашиот Шкупи, зеницата на градот Скопје, и нашата поддршка, како што ја имаме со децении, во нашите срца…

РЕАКЦИЈА

Ја добивме веста дека Градот Скопје нуди финансиска помош за фудбалските клубови во Скопје и оваа вест ја примивме со големо задоволство и го цениме фактот што Град Скопје ги помага и поддржува клубовите кои го претставуваат градот, придонесувајќи…

Срамота за судиата

Срам да ви е за победа и првенство освоено на овој начин. Ваквата победа е срамна за победничкиот тим. Ако тимот на Воска испадне со овој изгубен бод, ако ја загубиме титулата поради овие освоени бодови на овој начин,…

Соопштение

По вчерашната реакција што ја споделивме за стадионот, адресираниот субјект се јави во нашиот клуб, велејќи ни: „Државата немаше моќ да ме извади одовде, вие ли ќе го направите тоа?. Оваа година минува, а ако сакате да го користите…

Соопштение

Кога го купивме овој клуб, имавме одлични идеи и цели. Продолжуваме да бидеме на истиот пат, со исти идеи и цели. Сепак, сме заглавени на неколку работи. Правата за користење на стадионот не му припаѓаат на клубот, додека има…

Grumbullimi i parë me 31 maj në Çair

Pas përfundimit të sezonit të rregullt, tani të gjithë futbollistët dhe stafi i trajnerëve janë në pushim. Por sikurse po kalojnë ditët, meqë ekipi ka rezervuar garat në ndeshjet kualifikuese të Ligës së Konferencës, shumë shpejt duhet ekipi të…
2021/22

ШАМПИОН НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

1998/99

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

2000/01

ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА

1995/96

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

1999/00

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

2003/04

ПОБЕДНИК НА КУП НА МАКЕДОНИЈА

СПОНЗОР